КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 05:42

    Головна » Архів матеріалів

    Царівна осінь в золотім серпанку,

    У всій своїй небаченій красі,

    Святкового, усміхненого ранку

    Скарби природи вам дарує всі!

     

    І Переяслав рапортує Україні:

    Віншуємо сьогодні освітян!

    Вони у місті визнані й любимі

    Таланту й мудрості в них – океан!

     

    Вам квітів осінніх  багато

    Підносим в святковий цей час!

    Вклоняємось, рідні, в день свята

    Доземно для кожного з Вас!

    ... Читати далі »

    Переглядів: 365 | Додав: adminmxmel | Дата: 29.09.2017

    22 вересня 2017р., напередодні Всесвітнього дня туризму, в урочищі «Германський ліс» відбулись змагання зі спортивного туризму серед педагогічних працівників закладів освіти міста. Змагання проводились на особисто-командній дистанції з пішохідного туризму «Смуга перешкод».

    Серед педагогічних працівників в особистому заліку серед жінок перше місце посіла Вікторія Клименко (СЮТур.), друге і третє місце посіли педагоги ЗОШ І-ІІІст. № 2 Катерина Олійник та Лілія Васько. Серед чоловіків переможцем змагань став Дмитро Бондарєв  (ЗОШ № 5), друге місце здобув Анатолій Близнюк (СЮТур.), третє місце виборов Володимир Тюра (ЗОШ № 7).

    У командному ж заліку (за результатами двох учасників) переможцями змагань стали педагоги Станції юних туристів, друге місце посіли педагогічні працівники ЗОШ І-ІІІ ст. № 7, третє місце – ЗОШ № 2.

    Вітали та нагороджували учасників змагань подарунками, грамотами і дипломами начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко, голова міської організації профспілки працівників освіти Анелія Ковальська, начальник відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Переяслав-Хмельницької міської ради Валерій Мільгевський.

    Традиційно змагання зі спортивного туризму серед педагогічних працівників закладів освіти міста відбулися за сприяння міської організації профспілки працівників освіти.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 571 | Додав: adminmxmel | Дата: 25.09.2017

    Президія Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, заслухавши інформацію Голови Профспілки працівників освіти і науки України Г.Ф.Труханова «Про соціально-економічний стан галузі та його законодавче врегулювання» констатує, що у доопрацьованій Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти редакції проекту закону «Про освіту», реєстраційний № 3491-д, що готується до другого читання на липень 2017 року, передбачається встановлення рівня мінімального посадового окладу педагогічних працівників в розмірі трьох прожиткових мінімумів замість норми про три мінімальні заробітні плати законопроекту, прийнятого у першому читанні.

    Запровадження такої норми призведе до звуження трудових прав педагогічних працівників, передбачених статтею 57 чинного закону «Про освіту», якою визначено, що держава гарантує встановлення середніх посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічним працівникам на рівні не нижчому від середньої заробітної плати працівників промисловості. За даними статистики середня заробітна плата працівників промисловості за квітень 2017 року становила 7102 гривні. Враховуючи величину прожиткового мінімуму на працездатну особу станом на квітень 1600 гривень, розмір посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії відповідно до цієї норми становитиме 4800 гривень, а середній розмір посадових окладів усіх педагогічних працівників, який нині відповідає 13 тарифному розряду, складатиме 5808 гривень, що на 1294 гривні менше гарантованих статтею 57 чинного закону.

    Звужені державні гарантії в рівні оплати праці науково-педагогічних працівників, найнижчий посадовий оклад для яких передбачається у розмірі лише на 25 відсотків вище окладу педагогічного працівника за найнижчою посадою. Таким чином посадовий оклад викладача-стажиста, що нині відповідає 15 тарифному розряду, буде нижчим на 1000 гривень від розміру посадового окладу педагогічного працівника, що оплачуватиметься також за 15 тарифним розрядом.

    Норма законопроекту про фінансування галузі освіти в обсязі 7 відсотків від валового внутрішнього продукту, що включає близько 1 відсотка коштів спеціального фонду, засвідчує про його недостатність. Видатки в такому обсязі забезпечують лише 40 відсотків потреби в коштах на оплату праці відповідно до державних гарантій, часткове фінансування навчальних закладів за житлово- комунальні послуги, оплата за які у вищих навчальних закладах здійснюється переважно за рахунок власних коштів, стипендіальне забезпечення та інші потреби закладів та установ освіти - в мізерних сумах. Державою мають бути забезпечені гарантії бюджетних асигнувань на освіту в розмірі, не меншому 10% ВВП.

    Позиція Галузевої Профспілки, висловлена у зверненнях на адреси Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України, Федерації профспілок України, Спільного представницького органу об’єднань профспілок, стосовно негативної оцінки норм проекту закону в частині фінансування освітньої галузі, оплати її здобуття особами, які навчаються, гарантій в оплаті праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти, їхніх трудових відносин, сертифікації, робочого часу, як таких, що звужують права і гарантії працівників освіти, засвідчена особистими підписами понад 650 тисяч освітян, так і не була врахована.

    Президія наголошує, що норми нового закону мають базуватися на визначених статтею 53 Конституції України гарантіях держави та враховувати Рекомендації ЮНЕСКО «Про становище вчителів» 1996 року і не можуть погіршувати зміст і обсяг прав освітян, що заборонено статтею 22 Конституції України.

    Президія ЦК Профспілки постановляє:
    1.Інформацію Голови Профспілки Г.Ф.Труханова «Про соціально-економічний стан галузі та його законодавче врегулювання» взяти до відома.
    2. Визнати такими, що не можуть бути підтримані, норми законопроекту «Про освіту», реєстраційний № 3491-д, стосовно обсягів фінансового забезпечення освітньої галузі, рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти.
    3. Виборним органам організаційних ланок Профспілки усіх рівнів:
    - організувати звернення від трудових колективів установ і закладів освіти до Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України, Федерації профспілок України, Спільного представницького органу об’єднань профспілок з метою відстоювання у проекті закону «Про освіту» норм стосовно обсягів фінансового забезпечення освітньої галузі, рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти;
    - провести у регіонах різноманітні заходи в підтримку вимог Профспілки, та загальну підсумкову акцію протесту у місті Києві під час другого читання законопроекту;
    - провести підготовку до всеукраїнського страйку 1 вересня у випадку прийняття у другому читанні законопроекту без врахування вимог Профспілки.
    4. З метою забезпечення при ухваленні законопроекту безумовного дотримання норм статей 22 та 53 Конституції України, недопущення звуження прав і гарантій працівників, формування належної громадської думки стосовно негативних положень законопроекту посилити інформаційну роботу у організаційних ланках Профспілки з залученням усіх учасників освітнього процесу, батьків осіб, які навчаються, шляхом:
    – проведення зустрічей, прес-конференцій, брифінгів, інтерв’ю для преси,
    – участі у радіо- і телепрограмах, ток-шоу на місцевих телевізійних каналах,
    – виступу експертами з питань соціально-економічного захисту освітян для місцевих газет та журналів,
    – підготовки прес-релізів, власних публікацій, інформаційних добірок для місцевої преси,
    – постійного висвітлювання інформації на власних сайтах, оновлювання її у соціальних мережах,
    – поширення агітаційно-наочної продукції під час проведення різних заходів через групи у соціальних мережах,
    – широкого використання електронної комунікації та можливостей електронної пошти.

    Голова Профспілки Г.Ф.Труханов

    ... Читати далі »

    Переглядів: 315 | Додав: adminmxmel | Дата: 26.06.2017

    27 квітня 2017 року відбулася зустріч профспілкового активу м. Переяслав-Хмельницького та Переяслав-Хмельницького району з профспілковим активом Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки. Зустріч відбулася в Будинку освіти. Зокрема відбувся круглий стіл на тему «Мотивація профспілкового членства та проблеми соціально-економічного захисту членів профспілки». В його роботі взяли участь голови Київської та Кіровоградської обласних організацій Профспілки працівників освіти і науки Анатолій Цикалюк та Світлана Скалько, голови міської та районної організацій Профспілки працівників освіти Анелія Ковальська та Надія Каменська, начальники міського та районного відділів освіти Петро Ярмоленко та Таміла Дубина, профспілковий актив.

    Гості також ознайомилися з історією нашого міста, з великою цікавістю і задоволенням відвідали його музеї.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 258 | Додав: adminmxmel | Дата: 28.04.2017

    Шановні колеги!

     

    Прийміть найщиріші вітання зі світлим святом Великодня! 

    Нехай цей день благословить кожного з нас на довге життя,  міцне здоров’я і добрі справи на землі!

     

    Уквітчав велично квітень Україну!

    Світлий  Великодень  знов прийшов до нас!

    Він до Храмів кличе всю нашу родину,

    Дзвонами лунаючи в цей святковий час!

     

    Від сходу до заходу світлої днини

    Лунає велично: «Христос воскрес!

    Миру і сонця для України!

    Здійснення мрій і незнаних чудес!»

     

    Віри  і світла, любові й тепла

    Щоб посилав нам Господь із Небес!

    Щоб радість у серці, в родинах була…

    Христос воскрес! Воістину воскрес!

     

    Анелія Ковальська

    ... Читати далі »

    Переглядів: 330 | Додав: adminmxmel | Дата: 15.04.2017

    Міському голові Костіну Т.В.

    Начальнику відділу освіти Ярмоленку П.М.

     

                                                Клопотання

     

                 14 березня 2017 року відбулося засідання президії міської організації профспілки працівників освіти, на якому обговорювалося питання забезпечення працівників освіти житлом.

                 Своїм рішенням президія клопоче про розгляд питання і виділення будівлі колишнього навчально – виховного об’єднання «Школа – садок» І ступеня в мікрорайоні Борисівка для облаштування житла для працівників освітянської галузі міста.

     

    З повагою

    Голова міської організації

    Профспілки працівників освіти                                  А.В.Ковальська

    ... Читати далі »

    Переглядів: 529 | Додав: adminmxmel | Дата: 14.03.2017

    Вельмишановне жіноцтво!

     

    Весна і Жінка - дві великі сили!

    Вони все можуть на Землі!

    Весну чекали, Жінку всі любили!

    Прикраси дарували їй земні!

     

    Весна і Жінка!  Їх боготворили!

    Одне суцвіття і гармонія життя!

    Весна завжди давала Жінці сили!

    Давала Жінці сили і свята земля!

     

    Весна і Жінка! Їх не розділити!

    Вони дають красу й життя!

    Весна природу може оживити!

    А Жінка - народити немовля!

     

    Тож уклонімось Жінці - Берегині

    За подарований благословенний світ!

    І уклонімось нашій Неньці - Україні!

    Їй побажаймо миру і славетних літ!!!

     

    8.03.2017                                                 Анелія Ковальська

    ... Читати далі »

    Переглядів: 338 | Додав: adminmxmel | Дата: 08.03.2017

    Шановні колеги, детальну інформацію про доплати до мінімальної зарплати за шкідливі умови Ви знайдете в додатку до цієї новини.

    Переглядів: 340 | Додав: adminmxmel | Дата: 10.02.2017

    Шановні колеги, детальну інформацію щодо законодавчих змін в оплаті праці Ви знайдете в додатку до цієї новини.

    Переглядів: 322 | Додав: adminmxmel | Дата: 20.01.2017

    Переглядів: 315 | Додав: adminmxmel | Дата: 25.12.2016

    « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 »
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz