КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:37

    Головна » 2016 » Грудень » 2 » Звіт президії ради міської організації Профспілки
    10:48
    Звіт президії ради міської організації Профспілки

     1 грудня 2016 року відбулося засідання ради  міської організації профспілки. На повістку денну виносилося питання «Звіт президії ради  міської  організації Профспілки про роботу за період  з 10 грудня 2015  по 1 грудня 2016 року».  З доповіддю по даному питанню виступила  голова ради міської організації профспілки працівників освіти Анелія Ковальська. У своєму виступі доповідач зазначила, що за рік, що минув, у структурі МОППО не відбулося ніяких змін. Сьогодні міська організація об’єднує  20 первинних організацій, на обліку яких перебуває 867 членів профспілки. Із них 563 працюють в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладах, 304 непрацюючі пенсіонери, здебільшого ветерани педагогічної праці.  У минулому році  33 працівники вступили до наших лав.

    У звітному періоді робота профспілкової організації була спрямована на виконання рішень VІІІ з’їзду, Пленумів галузевої профспілки, Основних напрямків діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки та рішень VІІ з’їзду ФПУ, Постанов Київської обласної організації профспілки, власних рішень, спрямованих на підвищення ролі та відповідальності профспілкових організацій у вирішенні соціально-економічних прав та гарантій працівників галузі. Особлива увага приділялася питанням свідомого ставлення працівників до перебування в профспілці, посилення мотивації профспілкового членства. Міська організація Профспілки співпрацювала з міським відділом освіти на принципах соціального партнерства.

    Рада Профспілки діяла відповідно до Статуту, положення про Переяслав-Хмельницьку раду профспілки працівників освіти, керуючись колективною Угодою  між міським відділом освіти та міською організацією профспілки, виконуючи постанови та рішення Київської обласної ради профспілки, ЦК профспілки галузі, беручи до уваги програмні та нормативні документи, що регулюють внутріспілкову діяльність. 

    Вирішуючи завдання щодо організаційних заходів по реалізації прав наданих їй Статутом та законом України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, рада профспілки, її президія в звітному періоді провела 2 засідання ради та 15 засідань президії. На них було розглянуто  86 питань, за наслідками розвитку яких були прийняті відповідні постанови, контролювався хід їх виконання.

    Робота МОППО у звітному періоді здійснювалась за перспективним планом роботи.

    Одним із важливих напрямків роботи є навчання профспілкового активу та надання практичної допомоги в організаційній роботі профкомам закладів освіти. Протягом 2016 року було проведено 7 нарад-семінарів для профспілкового активу, на яких було розглянуто 79 питань. У  звітному періоді на прийомі з різних питань у раді профспілки побувало 92 працівники та ветеранів. По всіх зверненнях та вирішенню піднятих  питань президія співпрацювала з міською радою, відділом освіти та відповідними службами.

    За звітний період МОППО було надано 183 консультації з питань організаційної роботи, дотримання чинного законодавства, охорони праці тощо.

    У звітному періоді президія ради працювала над виконанням критичних зауважень, висловлених в минулому періоді. 

    Основним напрямом роботи, як ради, так і профкомів, було здійснення соціального захисту працюючих через колективні договори. Через колективні договори відбулося регулювання оплати праці та режиму відпочинку, дотримання вимог чинного трудового законодавства з організації навчально-виховного процесу в закладах освіти, забезпечення гарантії діяльності профспілки.

    У 2016 році первинні профспілкові організації ДНЗ №9 «Сонечко» та гімназії    заключили нові колективні договори. В міській раді на перегляді знаходяться колдоговори ЗОШІ-ІІІ ст..№1,  СЮТур та  ДЮСШ. 

    2016 рік був роком стабільності у виплаті заробітної плати. Вона виплачувалася два рази на місяць. Педагогічні працівники отримали оздоровчі – 100%.  Що стосується винагороди за сумлінну працю згідно ст. 57 – то у 2016 р.,  було виплачено 50% посадового окладу до Дня працівників освіти.

    Аналізуючи показники соціально-економічної захищеності працівників галузі, потрібно відзначити, що протягом  2016 року керівники закладів освіти отримують  надбавку 20% за складність, напруженість у роботі, за високі досягнення у праці. Такі ж надбавки виплачуються завідувачам ДНЗ, методистам методичного кабінету. Педагогічні працівники отримують надбавку за інтенсивність праці  20%. До серпневої конференції та професійного свята -  Дня працівників освіти - вручались Подяки та премії міської ради, відділу освіти. Профспілка також вшановувала  своїх лідерів та актив.

    На численні звернення профкомів закладів освіти президія ради спільно з відділом освіти вела переговори з міською владою про виплату допомоги на оздоровлення обслуговуючому персоналу. У серпні цього року знову, як і в минулому,  працівникам цієї категорії було виплачено матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі 50% посадового окладу.

    На даний час іде підрахунок заробітної плати за грудень. 

    До загальноосвітніх навчальних закладів у 2016 році прийшло працювати 9 молодих спеціалістів. Рада вважає, що допомогти адаптуватися молодим колегам в трудових колективах, набути практичних навичок, розвинути свої педагогічні здібності – першочергове завдання лідерів первинних профспілкових організацій. 

    У минулому році президія тісно співпрацювала з усіма громадськими  організаціями: радою ветеранів, центром соціального захисту ветеранів та інвалідів, відділенням МГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність», тощо. Налагоджена тісна співпраця з відділом освіти та міською радою.

    До дня Перемоги ми традиційно відвідали ветеранів освіти  учасників бойових дій  і вручили їм продуктові набори. Двоє наших ветеранів освіти та п’ятеро осіб із числа родичів освітян стали членами цільових груп Міжнародного проекту «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  жертв націонал-соціалізму у Переяслав-Хмельницькому  із залученням їхніх родичів та  волонтерської молоді» .

    У звітному періоді традиційно відбувалися урочисті проводи на заслужений відпочинок, вшанування освітянських родин,  вшанування молодих сімей, вшанування династій освітян, вітання ювілярів, посвята у молоді педагоги. На культмасову роботу із профспілкового бюджету у звітному періоді виділено 23,3 тис.грн.  

    Що стосується соціального страхування, то у  звітному періоді жодної  путівки на санаторно-курортне лікування, в санаторій–профілакторій  та дитячих путівок ми не  отримали. Але з  бюджету нашої організації членам профспілки, у зв’язку з хворобою та важким матеріальним становищем, було виділено  профспілкову  виплату  в сумі 21 тис. грн. Для дітей працівників галузі були традиційно проведені Новорічні свята та вручено подарунки.  

    У минулому році рада профспілки приділяла увагу спортивно-масовій роботі. Члени МОППО брали участь у загальноміських змаганнях з різних видів спорту: волейболу, шахів, легкої атлетики і не раз займали призові місця.

    Спільно з відділом освіти, СЮТур були проведені змагання зі спортивного туризму серед освітян. Переможці були нагороджені почесними грамотами відділу освіти та  МОППО. 

    Значна увага приділялась інформуванню членів профспілки про діяльність вищестоящих профспілкових органів. У кожну первинну організацію направлялися матеріали на допомогу в роботі, постанови і рішення обласної ради, облпрофради, ЦК профспілки працівників освіти. Велику допомогу в інформаційному забезпеченні надавала Київська обласна рада  профспілки.  

    Фінансова діяльність МОППО протягом звітного періоду, як і раніше, була спрямована на реалізацію статутних завдань профспілки. Згідно з кошторисом, затвердженим постановою ради профспілки, ревізійна комісія МОППО та обласної ради здійснювали контроль за надходженням та використанням  коштів профспілкового бюджету.

    Витрати профспілкових коштів проводились у межах статей, передбачених кошторисом  ради, використовувались за призначенням. Протягом звітного періоду МОППО звітувала перед обласною радою профспілки, надаючи фінансові звіти про виконання кошторису профспілкового бюджету та зведений статистичний звіт. Направляла відповідні звіти в податкову адміністрацію та службу зайнятості, страхові фонди. 

    Зауважень з боку контролюючих  органів щодо фінансової діяльності МОППО не  отримувала.

     

     

     

     

     

    Переглядів: 353 | Додав: adminmxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz