КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 15:08

    Головна » Архів матеріалів

    Шановні колеги!

    Міська організація профспілки щиро вітає Вас 

    з початком нового 2018-2019  навчального року!

    Відпрацювало золотаве літо.

    Воно на фінішну іде пряму.

    За парти скоро сядуть діти,

    Зустрівши осінь золоту.

     

    Ви чуєте, шкільний дзвінок

    Стає на старт цієї днини!

    Ось-ось покличе на урок

    Майбутнє  рідної країни.

     

    Тож в добру путь усім-усім.

    Хай буде рік цей як ніколи!

    І перемоги в шкільний дім

    Несе Концепція нової школи!

     

    З повагою, голова ради Анелія Ковальська

    ... Читати далі »

    Переглядів: 295 | Додав: adminmxmel | Дата: 30.08.2018

    4 травня 2018 року в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Г.С.Сковороди відбулися зональні змагання з футзалу серед працівників освіти Київської області за програмою ІХ обласної спартакіади.

    У цих змаганнях взяла участь і команда освітян нашого міста. Велика подяка капітану команди, голові профкому ЗОШ І-ІІІ ст.. №3 Володимиру Бражнику за активну підготовку команди до змагань.

    Переглядів: 249 | Додав: adminmxmel | Дата: 05.05.2018

    Переглядів: 293 | Додав: adminmxmel | Дата: 07.04.2018

    7 березня 2018 року  виповнилося 55 років директору ЗОШ І-ІІІ ст.№7 Галині Кітаєвій. Тож  напередодні Міжнародного жіночого дня привітати її з цією датою прийшло чимало  гостей, колег, однодумців. Багато років Галина Василівна очолює найбільший загальноосвітній заклад нашого міста.

    Із вітаннями, квітами та подарунками у школу завітали  заступник міського голови Валентина  Губенко, начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко, голова міської організації  профспілки працівників освіти  Анелія  Ковальська. Кожному з них було що сказати жінці-педагогу у цей день, бо знають її вони давно. Знають як талановитого  педагога, досвідченого керівника. Тож недаремно, разом із словами вітань, звучали слова вдячності  Галині Василівні за її величезну роботу з розвитку школи і освіти у Переяславі-Хмельницькому, за співпрацю з галузевою профспілкою.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 280 | Додав: adminmxmel | Дата: 07.03.2018

    5 березня 2018 року відзначила свій столітній ювілей відомий в освітянський галузі Переяславщини педагог Мотрона Антонівна Піляй. Не кожна людина може дожити до 100 років. Це, звичайно, особливі люди. І тому  цей день  став великою  подією не тільки в освітянському житті міста, але й  усієї громади.

    Народилася Мотрона Антонівна Піляй в м. Переяславі-Хмельницькому (дівоче прізвище - Кусай) 5 березня 1918 року. Закінчила 8 класів, а потім – три роки робітфаку. Відразу вступила до Київського педагогічного інституту імені М. Горького на природничий  факультет за спеціальністю «вчитель географії». Закінчила інститут у 1939 році. За розподілом була направлена в Житомирську область, де працювала вчителем географії в школах Ружинського та Попельнянського районів. Усе складалося в її  житті добре: вийшла заміж, народився син Валерій. Але червень 1941 року перекреслив усі плани: розпочалася війна. То був неймовірно важкий період у її житті.

    Після закінчення війни Мотрона Антонівна повернулась в Київську область, де працювала вчителем географії в школах району та міста Переяслава-Хмельницького. Її чоловік, Піляй Іван Семенович, повернувшись з війни, працював директором Козлівської восьмирічки, інспектором районного відділу освіти, директором вечірньої школи. Четверо дітей виховало це чудове подружжя.  У 1973 році М. А. Піляй вийшла на пенсію, маючи 40 років трудового стажу, 35 із яких – освітянського. Столітню ювілярку добре пам’ятають в освітянських колах Переяславщини, пам’ятають її учні.

    Привітати Мотрону Антонівну зі сторіччям прибула ціла вітальна група у складі  міського голови Тараса Костіна, заступника міського голови Валентини Губенко, начальника міського відділу освіти Петра Ярмоленка, голови міської організації  профспілки працівників освіти  Анелії  Ковальської, директора міської ЗОШ №4 Анатолія Чуяна та голови профкому цього закладу Юлії Бойко.

     «Від усієї територіальної громади міста вітаємо Вас із ювілеєм та сердечно бажаємо міцного здоров’я, родинного затишку, радості й добра. Господь уже дав Вам щастя багатоліття, тож хай благословить здоров’ям на многії  літа», – сказав у своєму вітальному слові Тарас Костін.

    На адресу Мотрони Антонівно прозвучало багато теплих вітань і слів вдячності. Було також багато подарунків і квітів. Від імені міської організації профспілки її вітала Анелія Ковальська. Вона також вручила в дарунок  ювілярці  квіти і теплу ковдру, зазначивши, щоб вона її зігрівала ще багато літ.

     

    ... Читати далі »

    Переглядів: 290 | Додав: adminmxmel | Дата: 05.03.2018

    25 літ врочисто й казково, дзвінкоголосо і звично,
    Живе дивовижно й чудово Країна дитяча велично!
    Не зміряти і не злічити в її серці тепла і ласки.
    Тут вміють дітей любити, дарувати їм диво - казку!
    То ж нехай лунають врочисто позивні і фанфари завзято,
    Бо святкує сьогодні місто ювілейне «Любавоньки» свято!

    5 січня 2018 року ДНЗ №10 «Любавонька» гостинно зустрічав гостей. Заклад відзначав своє 25-річчя. В актовій залі поряд з колективом зібралося багато гостей з Переяслава та Києва. Ювілярів вітав міський голова Тарас Костін, його заступники, шефи, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, керівники дошкільних закладів, колеги-освітяни. Від імені міської організації профспілки працівників освіти колектив садочка привітала голова ради організації Анелія Ковальська. У своєму виступі вона зазначила, що первинна профспілкова організація «Любавоньки» була створена у 1993 році, у рік відкриття дошкільного закладу. На даний час це згуртований колектив однодумців, якому під силу вирішення найскладніших завдань. Первинна профспілкова організація нараховує 67 членів профспілки, що складає 100% загальної чисельності працюючих.

    Анелія Ковальська вручила первинній організації премію в розмірі 1 тисяча гривень. Почесна грамота міської організації профспілки та профспілкова виплата в розмірі 250 грн. була також вручена голові профспілкового комітету закладу Оксані Білогруд. Слова подяки від профспілки прозвучали на адресу завідуючої садочка Любов Томенко, яка чверть століття несе з найвищою відзнакою почесну варту в садковій державі міста.
    ... Читати далі »

    Переглядів: 301 | Додав: adminmxmel | Дата: 08.01.2018

    27 грудня в Будинку освіти відбулося родинне свято для членів профспілки закладів освіти міста та їхніх дітей. У Новорічній залі зібралися представники первинних профспілкових організацій разом зі своїми дітьми. Усіх присутніх з Новим роком і Різдвом Христовим привітала голова міської організації профспілки працівників освіти Анелія Ковальська.

    Було того дня багато теплих і щирих вітань від Діда Мороза і Снігуроньки. Були ігри, розваги і багато конкурсів для батьків і дітей. Як і годиться, усі переможці отримували солодкі подарунки від ведучих (казкових героїв) свята ... Читати далі »

    Переглядів: 302 | Додав: adminmxmel | Дата: 27.12.2017

             30 листопада в Будинку освіти відбулося засідання  ради міської організації профспілки  працівників освіти «Про роботу президії ради  за період  з  1 грудня 2016 року  по 30 листопада 2017 року». З доповіддю по даному питанню виступила голова ради Анелія Ковальська.

             У звітному періоді робота профспілкової організації була спрямована на виконання рішень VІІІ з’їзду та Пленумів галузевої Профспілки, Основних напрямків діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, рішень VІІ з’їзду ФПУ, Постанов Київської обласної організації Профспілки, власних рішень, спрямованих на підвищення ролі та відповідальності профспілкових організацій у вирішенні соціально-економічних прав та гарантій працівників галузі.

    Рада Профспілки діяла відповідно до Статуту, положення про Переяслав-Хмельницьку раду профспілки працівників освіти, керуючись колективною Угодою  між міським відділом освіти та міською організацією профспілки, беручи до уваги програмні та нормативні документи, що регулюють внутріспілкову діяльність.

            Сьогодні  міська організація об’єднує  20 первинних організацій, на обліку яких перебуває 836 членів профспілки (працівники галузі та ветерани освіти).

    Вирішуючи завдання щодо організаційних заходів по реалізації прав наданих їй Статутом та законом України  «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», рада профспілки, її президія в звітному періоді провела 2  засідання ради та 14 засідань президії. На них було розглянуто 87  питань, за наслідками розвитку яких були прийняті відповідні постанови, контролювався хід їх виконання.

    У  звітному періоді на прийомі з різних питань у раді профспілки побувало 107 працівників та ветеранів освіти. По всіх зверненнях та вирішенню піднятих  питань президія співпрацювала з міською радою, відділом освіти та відповідними службами міста.

    За звітний період МОППО було надано 196 консультацій з питань організаційної роботи, дотримання чинного законодавства, охорони праці

    Основним напрямом роботи, як ради, так і профкомів, було здійснення соціального захисту працюючих через колективні договори. Через колективні договори відбулося регулювання оплати праці та режиму відпочинку, дотримання вимог чинного трудового законодавства з організації навчально-виховного процесу в закладах освіти, забезпечення гарантії діяльності профспілки.

            Суттєво розширяє можливості для соціального діалогу із соціальними партнерами Галузева угода, а також укладена у 2017 році Угода між Департаментом освіти і науки Київської облдержадміністрації та Київською обласною організацією Профспілки на 2017-2020 роки. На даний час ми уже маємо проект нашої міської Угоди і підготовлені рекомендації до Колективних договорів закладів освіти. Завершується робота по укладанню і реєстрації Угоди та Колективних договорів.

    У 2018 році закладам освіти потрібно буде  проходити атестацію робочих місць за умовами праці. На даний час ми спільно вивчаємо це питання.

     Аналізуючи показники соціально-економічної захищеності працівників галузі, потрібно відзначити, що протягом  2017 року керівники закладів освіти отримують  надбавку 20% за складність, напруженість у роботі, за високі досягнення у праці. Такі ж надбавки виплачуються завідувачам ДНЗ, методистам методичного кабінету. Педагогічні працівники отримують надбавку за престижність праці  20%. Бібліотекарям виплачується 50% надбавка. Із червня 2017 року проводиться індексація заробітної плати.         

    ... Читати далі »

    Переглядів: 331 | Додав: adminmxmel | Дата: 30.11.2017

    « 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 »
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz