КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 14:12

    Головна » 2018 » Березень » 5 » Вітаємо зі сторічним ювілеєм!
    15:23
    Вітаємо зі сторічним ювілеєм!

    5 березня 2018 року відзначила свій столітній ювілей відомий в освітянський галузі Переяславщини педагог Мотрона Антонівна Піляй. Не кожна людина може дожити до 100 років. Це, звичайно, особливі люди. І тому  цей день  став великою  подією не тільки в освітянському житті міста, але й  усієї громади.

    Народилася Мотрона Антонівна Піляй в м. Переяславі-Хмельницькому (дівоче прізвище - Кусай) 5 березня 1918 року. Закінчила 8 класів, а потім – три роки робітфаку. Відразу вступила до Київського педагогічного інституту імені М. Горького на природничий  факультет за спеціальністю «вчитель географії». Закінчила інститут у 1939 році. За розподілом була направлена в Житомирську область, де працювала вчителем географії в школах Ружинського та Попельнянського районів. Усе складалося в її  житті добре: вийшла заміж, народився син Валерій. Але червень 1941 року перекреслив усі плани: розпочалася війна. То був неймовірно важкий період у її житті.

    Після закінчення війни Мотрона Антонівна повернулась в Київську область, де працювала вчителем географії в школах району та міста Переяслава-Хмельницького. Її чоловік, Піляй Іван Семенович, повернувшись з війни, працював директором Козлівської восьмирічки, інспектором районного відділу освіти, директором вечірньої школи. Четверо дітей виховало це чудове подружжя.  У 1973 році М. А. Піляй вийшла на пенсію, маючи 40 років трудового стажу, 35 із яких – освітянського. Столітню ювілярку добре пам’ятають в освітянських колах Переяславщини, пам’ятають її учні.

    Привітати Мотрону Антонівну зі сторіччям прибула ціла вітальна група у складі  міського голови Тараса Костіна, заступника міського голови Валентини Губенко, начальника міського відділу освіти Петра Ярмоленка, голови міської організації  профспілки працівників освіти  Анелії  Ковальської, директора міської ЗОШ №4 Анатолія Чуяна та голови профкому цього закладу Юлії Бойко.

     «Від усієї територіальної громади міста вітаємо Вас із ювілеєм та сердечно бажаємо міцного здоров’я, родинного затишку, радості й добра. Господь уже дав Вам щастя багатоліття, тож хай благословить здоров’ям на многії  літа», – сказав у своєму вітальному слові Тарас Костін.

    На адресу Мотрони Антонівно прозвучало багато теплих вітань і слів вдячності. Було також багато подарунків і квітів. Від імені міської організації профспілки її вітала Анелія Ковальська. Вона також вручила в дарунок  ювілярці  квіти і теплу ковдру, зазначивши, щоб вона її зігрівала ще багато літ.

     

    Переглядів: 286 | Додав: adminmxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz