КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2022  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 03:51

    Головна » 2022 » Грудень » 22 » З в і т про роботу президії ради Переяславської міської організації профспілки працівників освіти за 2022 рік в умовах воєнного стану
    16:32
    З в і т про роботу президії ради Переяславської міської організації профспілки працівників освіти за 2022 рік в умовах воєнного стану

                     28 грудня 2022 року відбувся звіт президії ради Переяславської міської організації Профспілки працівників освіти. На порядку денному стояло питання «Про роботу звіт президії ради за 2022 рік в умовах воєнного стану». З доповіддю виступила голова ради Анелія Ковальська. Вона зробила детальний аналіз роботи, зупинилась на головних напрямках роботи.     

                 Переяславська міська організації Профспілки  об’єднує   26  первинних організацій, на обліку яких перебуває  908 членів профспілки. Із них  614 працюють в загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних закладах,   294  непрацюючі пенсіонери, здебільшого ветерани педагогічної праці.  

        В умовах воєнного стану міська організація Профспілки, її  організаційні ланки продовжували виконувати свої функції щодо захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів Профспілки.    Важливим напрямом діяльності міської організації, її організаційних ланок залишалась правозахисна робота, спрямована на представництво та захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, надання їм консультативної та правової допомоги в умовах  воєнного стану.   

                   Незважаючи на наслідки воєнного вторгнення рф в Україну, забезпечувалась своєчасна виплата заробітної плати,  відпускних та оздоровчих педагогічним працівникам. Матеріальної допомоги обслуговуючому персоналу на оздоровлення.

                  Особливої ваги  у цей період набувало надання матеріальної, юридичної допомоги членам Профспілки, їх моральної підтримки.

                  В міській організації було створено реєстр осіб постраждалих від російської агресії. Родин членів профспілки чиї рідні отримали поранення на фронті  тощо.

                  З  початку військового  вторгнення  росії, власна фінансова допомога міської організації надана для  спілчан, які постраждали від російської агресії склала  70 тис. грн.  Завдяки  ініціативі президії ради міської організації 49 членів профспілки (у тому числі ветерани освіти) отримали допомогу: ліки,  товари домашнього вжитку,   продуктові набори  від німецьких партнерів та волонтерів на суму 62 тис. грн.

        Із 24 лютого 2022 року (початок воєнної агресії росії проти України) освітній процес у закладах освіти Переяславської територіальної громади було призупинено.  Організаційні ланки приймали ВПО, організовували їх харчування та відпочинок, надавали одяг,  плели захисні сітки, збирали кошти та продукти харчування  ЗСУ, ТПО  тощо.

       Для педагогів Переяславської громади цього року було передано 135 ноутбуків за сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft.

                 Незважаючи на труднощі, спричинені воєнними діями, вдалося в цілому зберегти  структуру  міської організації Профспілки у порівнянні з 2021 роком.      

                Міська організація Профспілки співпрацювала з міським відділом освіти на принципах соціального партнерства.

        У звітному періоді провела 2 засідання ради та  19 засідань президії. За наслідками розвитку яких були прийняті відповідні постанови, контролювався хід їх виконання. На прийомі з різних питань у раді Профспілки побувало 112 працівників та ветеранів. По всіх зверненнях та вирішенню піднятих  питань президія співпрацювала з міською радою, відділом освіти та відповідними службами. За звітний період МОППО було надано 343 консультації з питань організаційної роботи, дотримання чинного законодавства, охорони праці тощо.          

         6 наших ветеранів освіти включені до Міжнародного проєкту «МИ ПОРУЧ» Вони мають можливість безкоштовно отримувати засоби гігієни, медичну допомогу: обстеження лікарів, зробити електрокардіограму, зробити аналіз на цукор. Усі наші ветерани і члени освітянських родин мають можливість безкоштовно брати на прокат (за потребою по захворюванню) візки, ходунки, милиці, автоматизовані ліжка, стільці – туалети, тощо у відділі прокату міського Центру надання соціальної допомоги і соціальної інтеграції. Усе стало можливим завдяки співпраці з німецькими партнерами.

                 Фінансова діяльність МОППО протягом звітного періоду, як і раніше, була  спрямована на реалізацію статутних завдань профспілки. Витрати профспілкових коштів проводились у межах статей, передбачених кошторисом  ради, використовувались за призначенням. Протягом звітного періоду МОППО звітувала перед обласною радою Профспілки, надаючи фінансові звіти про виконання кошторису профспілкового бюджету та зведений статистичний звіт.

         Зауважень з боку контролюючих  органів щодо фінансової діяльності МОППО не отримувала.

                 В обговорені питання  «Про роботу звіт президії ради за 2022 рік в умовах воєнного стану» взяли участь голови первинних профспілкових організацій, члени ради. По даному питанню була прийнята постанова.

                 В роботі засідання ради взяв участь та виступив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

                 На своєму зібрані профспілкові лідери привітали свою колегу, вихователя, голову профкому ЗДО №8 «Золотий ключик» Наталію Роздобудько  з ювілеєм.

    Переглядів: 44 | Додав: adminmxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz