КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 03:15

    Головна » 2019 » Листопад » 18

        15 листопада  2019 року відбулась V звітно-виборна конференція Переяслав-Хмельницької  міської  організації профспілки працівників освіти. На конференцію прибули 28  делегатів від 20 закладів освіти.
        У роботі  звітно-виборної  конференції  взяли  участь і виступили  голова Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  Анатолій Данилович Цикалюк, міський голова Тарас Вікторович Костін, заступник міського голови Валентина Валеріївна Губенко, начальник міського відділу освіти Петро Миколайович Ярмоленко.
        У своїй звітній доповіді голова міської організації профспілки  Анелія Ковальська та делегати під час виступів зосередились на основних питаннях, які вирішувала міська  профспілкова організація  за останніх 5 років. Йшлося, зокрема, про головні  проблеми сьогодення та ролі профспілок у їх розв'язанні. На конференції відзначалося, що члени профспілки не погоджуються з поправками до проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» № 0901, розробленого МОН та депутатами з партії «Голос», а саме:

    1. Переведення працівників пенсійного віку на строковий трудовий договір.
    2. Встановлення 40-годинного робочого тижня для педагогічних працівників
    3. Скасування надбавок та доплат, у тому числі за вислугу років, престижність педагогічної праці, перевірку зошитів, сертифікацію, завідування кабінетом, класне керівництво, вчене звання, науковий ступінь.
    4. Встановлення доплат за виконання обов’язків педагога-наставника у граничному розмірі, а не фіксованому розмірі.
    5. Введення обов’язкової сертифікації для педагогічних працівників.

        Профспілкові активісти закладів освіти міста, як і всієї України, висловлюють  протест проти намірів народних депутатів звузити трудові, соціально-економічні гарантії працівників та приймають рішення звернутись до депутатів усіх рівнів.

        А.В.Ковальська також зазначила, що звітно-виборні збори у первинних профспілкових організаціях установ та закладів освіти міста пройшли організовано. На звітно-виборних зборах 94,7% голів первинних профспілкових організацій обрано на наступний термін. Це свідчить про їхній професійний рівень, про довіру спілчан до своїх лідерів. 
        У своїх виступах делегати визнали діяльність міської організації Профспілки задовільною. За підсумками роботи конференції прийнято відповідні  постанови.
        Головою міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на наступні п’ять років обрано Анелію Віталіївну Ковальську. ЇЇ також обрано делегатом XX звітно-виборної конференції Київської обласної організації Профспілки працівників освіти та делеговано до складу обласної ради профспілки. 

    ... Читати далі »

    Переглядів: 192 | Додав: adminmxmel | Дата: 18.11.2019

    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz