КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 10:04

    Головна » 2017 » Листопад » 30 » Про роботу президії ради за період з 1 грудня 2016 року по 30 листопада 2017 року
    19:05
    Про роботу президії ради за період з 1 грудня 2016 року по 30 листопада 2017 року

             30 листопада в Будинку освіти відбулося засідання  ради міської організації профспілки  працівників освіти «Про роботу президії ради  за період  з  1 грудня 2016 року  по 30 листопада 2017 року». З доповіддю по даному питанню виступила голова ради Анелія Ковальська.

             У звітному періоді робота профспілкової організації була спрямована на виконання рішень VІІІ з’їзду та Пленумів галузевої Профспілки, Основних напрямків діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, рішень VІІ з’їзду ФПУ, Постанов Київської обласної організації Профспілки, власних рішень, спрямованих на підвищення ролі та відповідальності профспілкових організацій у вирішенні соціально-економічних прав та гарантій працівників галузі.

    Рада Профспілки діяла відповідно до Статуту, положення про Переяслав-Хмельницьку раду профспілки працівників освіти, керуючись колективною Угодою  між міським відділом освіти та міською організацією профспілки, беручи до уваги програмні та нормативні документи, що регулюють внутріспілкову діяльність.

            Сьогодні  міська організація об’єднує  20 первинних організацій, на обліку яких перебуває 836 членів профспілки (працівники галузі та ветерани освіти).

    Вирішуючи завдання щодо організаційних заходів по реалізації прав наданих їй Статутом та законом України  «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», рада профспілки, її президія в звітному періоді провела 2  засідання ради та 14 засідань президії. На них було розглянуто 87  питань, за наслідками розвитку яких були прийняті відповідні постанови, контролювався хід їх виконання.

    У  звітному періоді на прийомі з різних питань у раді профспілки побувало 107 працівників та ветеранів освіти. По всіх зверненнях та вирішенню піднятих  питань президія співпрацювала з міською радою, відділом освіти та відповідними службами міста.

    За звітний період МОППО було надано 196 консультацій з питань організаційної роботи, дотримання чинного законодавства, охорони праці

    Основним напрямом роботи, як ради, так і профкомів, було здійснення соціального захисту працюючих через колективні договори. Через колективні договори відбулося регулювання оплати праці та режиму відпочинку, дотримання вимог чинного трудового законодавства з організації навчально-виховного процесу в закладах освіти, забезпечення гарантії діяльності профспілки.

            Суттєво розширяє можливості для соціального діалогу із соціальними партнерами Галузева угода, а також укладена у 2017 році Угода між Департаментом освіти і науки Київської облдержадміністрації та Київською обласною організацією Профспілки на 2017-2020 роки. На даний час ми уже маємо проект нашої міської Угоди і підготовлені рекомендації до Колективних договорів закладів освіти. Завершується робота по укладанню і реєстрації Угоди та Колективних договорів.

    У 2018 році закладам освіти потрібно буде  проходити атестацію робочих місць за умовами праці. На даний час ми спільно вивчаємо це питання.

     Аналізуючи показники соціально-економічної захищеності працівників галузі, потрібно відзначити, що протягом  2017 року керівники закладів освіти отримують  надбавку 20% за складність, напруженість у роботі, за високі досягнення у праці. Такі ж надбавки виплачуються завідувачам ДНЗ, методистам методичного кабінету. Педагогічні працівники отримують надбавку за престижність праці  20%. Бібліотекарям виплачується 50% надбавка. Із червня 2017 року проводиться індексація заробітної плати.         



            До серпневої конференції та професійного свята -  Дня працівників освіти - вручались Подяки та премії міської ради, відділу освіти, Київської облдержадміністрації, Міністерства освіти. Профспілка також вшановувала  своїх лідерів та актив.

            П’ять наших ветеранів включені до Міжнародного проекту «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  жертв націонал-соціалізму у Переяслав-Хмельницькому  із залученням їхніх родичів та  волонтерської молоді». Вони мають можливість безкоштовно отримувати засоби гігієни, медичну допомогу: обстеження лікарів, зробити електрокардіограму, зробити аналіз на цукор.

           У звітному періоді традиційно відбувалися урочисті проводи на заслужений відпочинок, вшанування освітянських родин,  вшанування молодих сімей, вшанування династій освітян, вітання ювілярів, посвята у молоді педагоги. Були проведені свята з нагоди професійного свята, Нового року та Різдва Христового, початку і закінченню навчального року тощо. Виділялися кошти на проведення серпневої конференції, Дня працівників освіти. Для дітей працівників галузі були традиційно проведені Новорічні свята та вручено подарунки. На культмасову роботу із профспілкового бюджету у звітному періоді виділено  78 тис.055 грн.

              Що стосується соціального страхування, то у  звітному періоді жодної  путівки на санаторно-курортне лікування, в санаторій–профілакторій  та дитячих путівок ми не  отримали. Але з  бюджету нашої організації членам профспілки, у зв’язку з хворобою та важким матеріальним становищем, було виділено  профспілкову  виплату  в сумі 34 тис. 100 грн.

    У звітному періоді  рада профспілки приділяла увагу спортивно-масовій роботі. Члени МОППО брали участь у загальноміських змаганнях з різних видів спорту: волейболу, шахів, легкої атлетики і не раз займали призові місця.

    Спільно з відділом освіти, СЮТур були проведені змагання зі спортивного туризму серед освітян. Переможці були нагороджені Почесними грамотами відділу освіти та міської організації профспілки.  Проводилися свята з нагоди Дня працівників фізичної культури і спорту. В цілому, на спортивну роботу було виділено  3 тис. 616 грн.

            Фінансова діяльність МОППО протягом звітного періоду, як і раніше, була спрямована на реалізацію статутних завдань профспілки. Згідно з кошторисом, затвердженим постановою ради профспілки, ревізійна комісія  міської та обласної ради здійснювали контроль за надходженням та використанням  коштів профспілкового бюджету.

    У своїй доповіді голова ради детально зупинилася на основних питаннях і напрямках профспілкової  роботи. Запевнила, що профспілка і надалі буде відстоювати інтереси працівників галузі. Буде співпрацювати з відділом освіти, міською радою, громадськими організація міста. За завершення вона щиро подякувала  членам ради, головам профкомів  за ту величезну роботу, яку вони  виконують  на громадських засадах.

    В обговоренні доповіді взяли участь голови профкомів та члени ради.

            У роботі засідання ради профспілки взяли участь і виступили заступник міського голови Валентина Губенко, начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко та голова Київської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Цикалюк.

    Переглядів: 331 | Додав: adminmxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz