КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:35

    Головна » Архів матеріалів

        15 листопада  2019 року відбулась V звітно-виборна конференція Переяслав-Хмельницької  міської  організації профспілки працівників освіти. На конференцію прибули 28  делегатів від 20 закладів освіти.
        У роботі  звітно-виборної  конференції  взяли  участь і виступили  голова Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  Анатолій Данилович Цикалюк, міський голова Тарас Вікторович Костін, заступник міського голови Валентина Валеріївна Губенко, начальник міського відділу освіти Петро Миколайович Ярмоленко.
        У своїй звітній доповіді голова міської організації профспілки  Анелія Ковальська та делегати під час виступів зосередились на основних питаннях, які вирішувала міська  профспілкова організація  за останніх 5 років. Йшлося, зокрема, про головні  проблеми сьогодення та ролі профспілок у їх розв'язанні. На конференції відзначалося, що члени профспілки не погоджуються з поправками до проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» № 0901, розробленого МОН та депутатами з партії «Голос», а саме:

    1. Переведення працівників пенсійного віку на строковий трудовий договір.
    2. Встановлення 40-годинного робочого тижня для педагогічних працівників
    3. Скасування надбавок та доплат, у тому числі за вислугу років, престижність педагогічної праці, перевірку зошитів, сертифікацію, завідування кабінетом, класне керівництво, вчене звання, науковий ступінь.
    4. Встановлення доплат за виконання обов’язків педагога-наставника у граничному розмірі, а не фіксованому розмірі.
    5. Введення обов’язкової сертифікації для педагогічних працівників.

        Профспілкові активісти закладів освіти міста, як і всієї України, висловлюють  протест проти намірів народних депутатів звузити трудові, соціально-економічні гарантії працівників та приймають рішення звернутись до депутатів усіх рівнів.

        А.В.Ковальська також зазначила, що звітно-виборні збори у первинних профспілкових організаціях установ та закладів освіти міста пройшли організовано. На звітно-виборних зборах 94,7% голів первинних профспілкових організацій обрано на наступний термін. Це свідчить про їхній професійний рівень, про довіру спілчан до своїх лідерів. 
        У своїх виступах делегати визнали діяльність міської організації Профспілки задовільною. За підсумками роботи конференції прийнято відповідні  постанови.
        Головою міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на наступні п’ять років обрано Анелію Віталіївну Ковальську. ЇЇ також обрано делегатом XX звітно-виборної конференції Київської обласної організації Профспілки працівників освіти та делеговано до складу обласної ради профспілки. 

    ... Читати далі »

    Переглядів: 194 | Додав: adminmxmel | Дата: 18.11.2019

    2 жовтня 2019 року відбулися урочистості з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти. Святково прикрашена зала Будинку освіти приймала  працівників закладів освіти міста. Вшановували того дня педагогів за досвід, талант і майстерність. За вміння навчати і досягати вершин у педагогічній справі. Було того дня багато квітів і нагород. Зокрема, Грамоти Міністерства освіти України, Департаменту освіти, Подяки міського голови.

    На святі також було відзначено профспілковий актив. Почесні  Грамоти  Київської  обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  були вручені Олені  Білецькій,  вихователю  ДНЗ №8 «Золотий ключик»,  голові ревізійній  комісії   міської організації профспілки працівників освіти, методисту, голові первинної профспілкової організації  Клубу юних моряків Наталії  Чорненко та  логопеду, голові профкому ДНЗ №7 «Берізка» Лесі Дуці. 

    У велику освітянську родину приймали і молодих педагогів: вихователів ДНЗ №6 «Малятко» Ангеліну Бойчуру та Наталію Сердюк, керівника  гуртка англійської мови ДНЗ №10 «Любавонька» Вікторію Корзун та  керівника гуртків СЮТур  Вікторію  Клименко.

    Вшановували і ветеранів освіти, які залишали свої колективи у зв’язку з виходом на заслужений відпочинок. Оплески звучали на адресу вихователів Наталії Артюх   (ДНЗ №6 «Малятко»),  Раїси  Немирської  (ДНЗ №8 «Золотий ключик») та  Наталії Петрик, помічника  вихователя ДНЗ №10 «Любавонька».

    На проведення заходу  (квіти, подарунки, вітальні адреси) кошти виділила міська організація профспілки працівників освіти.

    А святковий концерт педагогам підготували гуртківці  Будинку художньої творчості.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 207 | Додав: adminmxmel | Дата: 03.10.2019

    Шановні  освітяни!

    Міська організація профспілки надсилає кожному з Вас найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти! Бажаємо Вам міцного здоров’я, невичерпної сили, родинного благополуччя  і здійснення усіх мрій! А головним подарунком у цьому році нехай будуть Закони Держави на підтримку усіх освітян!

    Вас Переяслав уклінно вітає! Так святково і так урочисто!
    Із Подяками  він вручає із калини диво-намисто!
    Кожна ягідка – то перлина! То майбутнє Країни – її дитина!

    ... Читати далі »

    Переглядів: 191 | Додав: adminmxmel | Дата: 01.10.2019

    27 вересня 2019 року з нагоди Всесвітнього дня туризму в урочищі «Германський ліс», проведені відкриті змагання зі спортивного туризму серед педагогічних працівників закладів  освіти  міста. У змаганнях взяли участь 26 педагогів закладів загальної середньої освіти та КЗ КОР «Ліцей-інтернат «Патріот».

    Серед педагогічних працівників на особистій дистанції 1класу «Смуга перешкод» бронзові нагороди здобули Валентина Мардело (ЗОШ І – ІІІ ст. № 3) та Анатолій Близнюк (СЮТур). Срібними призерами стали Світлана Кожевнікова та  Дмитро Савік (ЗОШ І – ІІІ ст. № 3). Переможцями  змагань серед педагогічних працівників стали Вікторія Клименко (СЮТур) та Григорій Середній (ліцей «Патріот») . 

    У командному заліку серед педагогічних працівників (за сумою часу подолання  дистанції  двома  учасниками) третє місце посіла команда ЗОШ І – ІІІ ст. № 5, друге місце - ЗОШ І – ІІІ ст. № 3, перше місце виборола команда педагогічних працівників Станції юних туристів. 

    Учасників змагань зі спортивного туризму вітали заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко та голова міської організації профспілки працівників освіти Анелія Ковальська. Також слід зазначити, що кошти на проведення  даного заходу виділила міська організація профспілки працівників освіти.
    ... Читати далі »

    Переглядів: 201 | Додав: adminmxmel | Дата: 27.09.2019

    26 липня  завідуючій ДНЗ №8 «Золотий ключик», заступнику голови  міської організації профспілки, Почесному Громадянину міста Переяслава  Марії Харитонівні Роман виповнилося 75 років. ЇЇ життя – це довга,  творча  освітянська дорога, це  новаторський пошук  у дошкіллі, це невтомне служіння людям. У цей день Марію Харитонівну вітали  міський голова Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко,  колектив  дитячого садочка, колеги - керівники на чолі з начальником відділу освіти Петром Ярмоленком. На її  честь звучали  також вітання від голови ради міської організації  профспілки Анелії Ковальської. 

    Вшановує, вітає Переяслав радо
    Прекрасну Жінку, Берегиню дитсадка!
    Віншує місто Вас і вся наша громада,
    Бо Ви одна з найкращих, ось така!


    Ніхто сьогодні не питає скільки літ.
    Ми бачимо в освіті Ваш вагомий слід.
    І в місті за прекрасні  трудові літа
    Зробили людям стільки Ви добра!


    Ви відшукали й підібрали ключик чарівний,
    Щоб малюкам відкрити «Ключик золотий».
    Щоб казкою він став щасливій дітворі
    Зимою білою, і осінню, і навесні…


    Багатий досвід, Ваші вміння і знання…
    У підсумку – людська повага й визнання!
    Ви проживете ще десятки довгих літ
    І переяславці Вам дякувати будуть вслід!

     

    ... Читати далі »

    Переглядів: 177 | Додав: adminmxmel | Дата: 26.07.2019

    Напередодні Дня Перемоги вітальна група  на чолі з головою ради Анелією Ковальською та начальником відділу освіти Петром Ярмоленком  завітала  до ветерана освіти Меланії Василенко. У неї своя історія, своя біографія. М.Ф.Василенко народилася 5 січня 1922 року в Переяславі. Після  закінчення семи класів, у 1937 році,  вступила до місцевої педшколи, яку заочно закінчила у 1940 році. Працювала вчителем початкових  єврейської школи №3 імені Шолом – Алейхема. Війна зруйнувала усі її мрії. Потрібно було починати життя в нових умовах, а головне – боротися з ворогом.

    У період окупації  Меланія Феофанівна працювала на різних роботах   (в основному – на будівництві доріг). Ніколи не забуде, як працювати, коли на тебе направлена гвинтівка ворога. Вона була членом підпільної групи В.Іванова (дід Василь) партизанського загону ім.Чапаєва, що діяла в селі Хоцьки. Чого тільки  не пережила дівчина за той час: страх і розпач, любов і ненависть. Рятувала полонених від голоду, ризикуючи своїм життям, коли передавала пораненим останній шматочок хліба.

    Як реліквію, як пам'ять про людську вдячність береже Меланія Феофанівна маленькі листівки-трикутники від військовополонених. Пожовклі від часу, вони, ніби очевидці тих далеких часів, свідчать про її відданість Вітчизні і народу у роки війни. Вони були єдиним доказом чесності, а водночас і захистом педагога та стали їй у нагоді через 40 років. 

    Після війни здійснилися  її мрії на освітянській ниві. Вона закінчила факультет дошкільної педагогіки і психології Київського педагогічного інституту ім. Горького. Працювала викладачем дошкільної  педагогіки та методики  у педагогічному училищі нашого міста, а згодом була призначена на посаду завідуючої дошкільним відділом цього ж закладу. 

    Батьківщина високо оцінила участь Меланії Феофанівни Василенко  у Великій Вітчизняній війні, нагородивши орденами «Вітчизняної війни  ІІ ступеня», «За мужність» та  багатьма медалями.
    ... Читати далі »

    Переглядів: 182 | Додав: adminmxmel | Дата: 08.05.2019

                          Шановні колеги!

     

    Міська організація профспілки працівників освіти щиро вітає Вас з нагоди світлого свята – Христового Воскресіння!

    Нехай цей день благословить кожного з нас на довге життя, міцне здоров’я  і добрі справи  в ім’я миру на Землі!

    Нехай Великодні дзвони залунають святою вірою у наших серцях! Залунають вірою у щасливе майбутнє наших родин і рідної України!

    Нехай Господня любов додає нам великої сили у наших справах і здійсненні найзаповітніших мрій! 

     

    Христос воскрес! Воістину воскрес!

     

    З повагою, А.В. Ковальська

    ... Читати далі »

    Переглядів: 165 | Додав: adminmxmel | Дата: 26.04.2019

    Профспілка і ОТГ- виклики, перспективи та шляхи вирішення
    28 лютого 2019 року відбулось засідання ради Київської обласної організації Профспілки з порядком денним «Про роботу виборних органів організаційних ланок Київської обласної організації Профспілки в умовах реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»
    У с ... Читати далі »

    Переглядів: 271 | Додав: adminmxmel | Дата: 12.03.2019

    ПІДПИСАНО ХАРТІЮ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ І ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ
    В Конференц-холі «Ірпінь» відбулось засідання міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: ОСВІТА#НАУКА#ВЛАДА». Захід проводився з ініціативи Київської обласної державної адміністрації та Департаменту Освіти і науки КОДА. Мета саміту: окреслення пріоритетів і стратегій ... Читати далі »

    Переглядів: 230 | Додав: adminmxmel | Дата: 18.02.2019

    Мінімальна заробіта плата у 2019 році

    Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може встановлюватися оплата за виконану працівником місячну норму робіт (Кодекс законів про працю України, Закон України «Про оплату праці»).

    Зг ... Читати далі »

    Переглядів: 259 | Додав: adminmxmel | Дата: 08.02.2019

    « 1 2 3 4 5 ... 11 12 »
    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz